Medence fedések

A fürdőszezon meghosszabbítása medencefedéssel

A fürdőszezon meghosszabbítását, ill. az időjárás viszontagságainak kivédését a medence víz fűtésével és az úszómedence-lefedésekkel lehet megoldani. A fedések a nap melegét átengedik, a hűvös levegőt kívül tartják és hőcsapdaként működve a medence vizét is felmelegítik .A fedés alatti tér hőmérséklete majdnem megegyezik a vízével, így az esti vagy hajnali lehűlések sem befolyásolják a fürdőzési kedvünket. A medencefedés használata jelentősen csökkenti a medencevíz fűtési költségét.

Esővédelem

A medencefedés megakadályozza hogy szennyeződés vagy eső kerüljön a medencébe ezért kevesebb vegyszerhasználat szükséges. Jelentősen védik a medencét nyáron az UV-sugárzás, télen a fagy károsító hatásaitól. Mivel minden kerti medencében –a burkolat anyagától függetlenül-vizet kell tartani a téli időszakban is- gyakorlati tapasztalatok mutatják- hogy a fedéssel ellátott medencékben a víz tetején a leghidegebb napokon is csupán hártya képződik. A téliesítő folyadékkal konzervált víz tiszta marad, tavasszal elegendő feltölteni a szükséges szintig és máris indulhat a szezon.

Típusok

 • Buborékfólia : a párolgást és a hőveszteséget csökkenti, a víz felszínén úszik
 • Takaróponyva : a vízen úszva vagy a víz felett a medenceperemre támaszkodva rögzítjük
 • Mobil medencefedés: polikarbonát borítással készül natureloxált vagy porfestett alumínium vázszerkezeten sínpályán teleszkópikusan nyitható-zárható, egymásba gördíthető elemekből áll, könnyű kezelhetőség jellemző

Az eltolható polikarbonát medencefedés maximálisan az Ön igényeit szolgálja télen-nyáron, szeles időben és napsütésben egyaránt.

A polikarbonát medencefedés előnyei:

A medencefedés tökéletes védelmet nyújtva nem csak az olyan környezeti behatásoknak képes ellenállni, mint a kitartó szél, eső, hó, vagy jég, de nyáron az erős napsugárzással szemben is védelmet biztosít köszönhetően annak, hogy külseje UV fény elleni réteggel van ellátva, mely egyben az anyag elöregedés elleni védelmét is szolgálja.

Könnyen mozgatható, tartós medencefedés
A medencefedés felhasznált anyagai időtállóak és rozsdamentesek, a könnyen mozgatható elemek duplán csapágyazott kerekeken gördülnek, felépített oldali- vagy végfali ajtókkal. A kiváló élettartammal rendelkező polikarbonát medencefedés ideális választás, mert víztiszta, erős, könnyű műanyag, ami esztétikus és funkcionális egyszerre. A csekély súlya miatt könnyedén beüzemelhető, és mégis nagyszerűen ellenáll a mechanikai behatásoknak és a környezeti terhelésnek.

Az eltolható medencefedés előnyei:

 • a fürdőszezont lényegesen meghosszabbítja
 • rosszabb időben is lehetővé válik a medence használata
 • nagyobb biztonságot nyújt gyerekek és háziállatok számára
 • csökkenti a víz és a levegő hőveszteségét a fedés alatt
 • csökkenti az elpárolgást
 • javítja a vízminőséget a szennyeződések távol tartásával
 • csökkenti a szükséges vegyszerek mennyiségét
 • védi a medencét az időjárás viszontagságaival és az UV sugárzással szemben
 • csökkenti a medencefelület sérülésének veszélyét a tél folyamán

A medencefedés

Az eltolható fedés alaprajza jellemzően téglalap, tehát egy szabálytalan alakú medencénél a befoglaló téglalap mérete a fedés alapja. Egy oldalt kiugró lépcső jelentősen növelheti a szükséges alapterületet és ezzel a fedés árát is. Az eltolható fedések sínpályán mozognak – ennek van a medence mellett helyigénye- valamint szilárd, sík felületet igényel a megfelelő rögzítés miatt.

A medence tényleges fedési külméretén kívül a végében további 2,5-3m hely szükséges a sínhosszabbításnak hogy a fedés nyitott állapotában ne takarja a medencét. Egyoldali nyithatóságnál az elemek egy helyre kerülnek begyűjtésre, a medence végében.

A síneknek több funkciójuk is van: amellett hogy a lehető legkisebb ellenállással gördülnek rajtuk az elemek , ellenállnak a legerősebb viharnak, egyben hosszirányban pontosan rögzítik az egyenes szegmenseket. A medencefedés alapja a felületkezelt alumínium profil amely megelőzi a konstrukció deformitását , ezzel biztosítva a szegmensek könnyed mozgatását. Az alumíniumszerkezetek felületkezelésében általában a natúrszínű eloxálás, a törtfehér és a mohazöld porfestés uralja a kínálatot. A medencefedés felületképző anyaga általában hőszigetelő, 10mm-es légkamrás vagy 4 mm-es kompakt, UV-stabilizált polikarbonát lemez. Egyre gyakoribb a tökéletesen átlátható tömör üvegezés, az általában 4mm vastag ún. SAN lemez.
Lehetőség van alacsony, közepes, magas fedésre is

Nézzük, melyiket mikor érdemes választani:

– Az alacsony medencefedést akkor ajánljuk, ha Ön egy olyan, méreteiből adódóan maximálisan a környezetbe simuló profilt képzel el a kertjébe, amely annak összképét, harmóniáját állandó jelenlétével sem bontja meg.
Az ehhez az elvárásokhoz igazodó, célszerű, lekerekített kialakítás lehetővé teszi, hogy Ön kényelmesen ússzon medencéjében, ugyanakkor az állást, járkálást ez az alacsony medencefedési belmagasság nem teszi lehetővé. A polikarbonát lemez rugalmassága folytán lehetőség van az újszerű, kreatív formák kialakítására is, így alacsony profilú medencéjét ovális-félköríves kialakítással is elkészíthetjük.

 

blank

– A középmagas medencefedés, elegáns, félköríves profilkialakítású medencefedés a konstruktív funkcionalitás és az optimális konformitás ötvözetéből született. Kellően alacsonyra méretezett kialakítású ahhoz, hogy zavartalanul beleilleszkedjen a környezetébe, ugyanakkor lényegesen több mozgásteret biztosít a medencét használók számára, mint egy alacsony profilú medencefedés.

blank

– Elegánsan magas medencefedés célja a medencehasználat ideje alatti teljes konformitás. Az igény szerint akár több méter magas profil kertjének ízlésesen kiemelkedő, ugyanakkor harmonikusan illeszkedő díszévé-, és otthona szerves részévé válik. A gondosan megválasztott magasságú profilnak köszönhetően annak kényelmesen kihasználható terében Ön a természethez közel, akadálytalanul mozoghat, kedvére pihenhet. A magas profilnak köszönhetően megállhat, sétálhat, vagy akár testedzést is végezhet a medencéje szélén, gond nélkül el fog férni alatta.

blank

Medencék minőségi fedéséhez minden szempontból kiváló megoldás ez a polikarbonát fedés, eső által öntisztuló, így különösebb takarítást nem igénylő, könnyű, műanyag.
Fedett medencéjét egész évben gazdaságosan használhatja
Amennyiben fűthető a medence, akkor télen is tökéletes élményt biztosít, köszönhetően a polikarbonát lemez kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságának. A medence fedését mindig a meglévő medencéhez igazítva, az Ön igényei szerint alakítjuk ki.

blank