Medence fedések

A fürdőszezon meghosszabbítása medencefedéssel

A fürdőszezon meghosszabbítását, ill. az időjárás viszontagságainak kivédését a medence víz fűtésével és az úszómedence-lefedésekkel lehet megoldani. A fedések a nap melegét átengedik, a hűvös levegőt kívül tartják és hőcsapdaként működve a medence vizét is felmelegítik .A fedés alatti tér hőmérséklete majdnem megegyezik a vízével, így az esti vagy hajnali lehűlések sem befolyásolják a fürdőzési kedvünket. A medencefedés használata jelentősen csökkenti a medencevíz fűtési költségét.

Esővédelem

A medencefedés megakadályozza hogy szennyeződés vagy eső kerüljön a medencébe ezért kevesebb vegyszerhasználat szükséges. Jelentősen védik a medencét nyáron az UV-sugárzás, télen a fagy károsító hatásaitól. Mivel minden kerti medencében –a burkolat anyagától függetlenül-vizet kell tartani a téli időszakban is- gyakorlati tapasztalatok mutatják- hogy a fedéssel ellátott medencékben a víz tetején a leghidegebb napokon is csupán hártya képződik. A téliesítő folyadékkal konzervált víz tiszta marad, tavasszal elegendő feltölteni a szükséges szintig és máris indulhat a szezon.

Típusok

 • Buborékfólia : a párolgást és a hőveszteséget csökkenti, a víz felszínén úszik
 • Takaróponyva : a vízen úszva vagy a víz felett a medenceperemre támaszkodva rögzítjük
 • Mobil medencefedés: polikarbonát borítással készül natureloxált vagy porfestett alumínium vázszerkezeten sínpályán teleszkópikusan nyitható-zárható, egymásba gördíthető elemekből áll, könnyű kezelhetőség jellemző

Az eltolható medencefedés előnyei:

 • a fürdőszezont lényegesen meghosszabbítja
 • rosszabb időben is lehetővé válik a medence használata
 • nagyobb biztonságot nyújt gyerekek és háziállatok számára
 • csökkenti a víz és a levegő hőveszteségét a fedés alatt
 • csökkenti az elpárolgást
 • javítja a vízminőséget a szennyeződések távol tartásával
 • csökkenti a szükséges vegyszerek mennyiségét
 • védi a medencét az időjárás viszontagságaival és az UV sugárzással szemben
 • csökkenti a medencefelület sérülésének veszélyét a tél folyamán

A medencefedés

Az eltolható fedés alaprajza jellemzően téglalap, tehát egy szabálytalan alakú medencénél a befoglaló téglalap mérete a fedés alapja. Egy oldalt kiugró lépcső jelentősen növelheti a szükséges alapterületet és ezzel a fedés árát is. Az eltolható fedések sínpályán mozognak – ennek van a medence mellett helyigénye- valamint szilárd, sík felületet igényel a megfelelő rögzítés miatt.

A medence tényleges fedési külméretén kívül a végében további 2,5-3m hely szükséges a sínhosszabbításnak hogy a fedés nyitott állapotában ne takarja a medencét. Egyoldali nyithatóságnál az elemek egy helyre kerülnek begyűjtésre, a medence végében.

A síneknek több funkciójuk is van: amellett hogy a lehető legkisebb ellenállással gördülnek rajtuk az elemek , ellenállnak a legerősebb viharnak, egyben hosszirányban pontosan rögzítik az egyenes szegmenseket. A medencefedés alapja a felületkezelt alumínium profil amely megelőzi a konstrukció deformitását , ezzel biztosítva a szegmensek könnyed mozgatását. Az alumíniumszerkezetek felületkezelésében általában a natúrszínű eloxálás, a törtfehér és a mohazöld porfestés uralja a kínálatot. A medencefedés felületképző anyaga általában hőszigetelő, 10mm-es légkamrás vagy 4 mm-es kompakt, UV-stabilizált polikarbonát lemez. Egyre gyakoribb a tökéletesen átlátható tömör üvegezés, az általában 4mm vastag ún. SAN lemez.

Úszómedence építés medence készítés építés uszodatechnika. Szauna és Gőzkabinok építése. Műanyag medence és ipari tartályok. Uszoda, jacuzzi masszázsmedence. Keressen minket bizalommal! info@lunauszoda.hu Luna Uszodatechnika